Snowden Run 3D Press Release [DUTCH]

19 Juli, 2013,  Houthalen (Limburg, Belgium)

Snowden Run 3D is een gratis satirische Temple Run/Subway Surfers kloon voor Android, iPhone and HTML5 gebaseerd op huidige gebeurtenissen omtrent Mr. Edward Snowden. Het spel werd ontwikkelt door Michele Rocco Smeets (Mike “The Spike” Smith) en was oorspronkelijk een Ludum Dare wedstrijd inzending,  met minder dan 30 uren programmeerwerk er aan toegewijd. Het heeft drie complete, oneindige episoden; NSA hoofdkwartier, Hong Kong en de Moscow Luchthaven.

De speler verzamelt USB sticks en laptops met gevoelige informatie terwijl hij achtervolgd wordt door Agent Jake, wiens opdracht het is om klokkenluider Edward Snowden te arresteren.
Wanneer de speler word gevat beland hij in Guantanamo Bay en eindigt het spel. Er is momenteel één powerup, een USSR kernbom dat op de map word gegooid wanneer “Nonkel Putin” word gebeld via een smartphone, wat obstakels in de map doet verdwijnen. Mede vanwege de erg weinige ontwikkelingstijd dat aan dit spel werd gewijd zijn er veel verbetering mogelijk, vooral op het gebied van Gameplay, die in de toekomst zullen verschijnen in de vorm van Updates.

Het spelt neemt geen officieel standpunt in over de betrokkenen in het schandaal rondom Snowden en probeert zo neutraal mogelijk te blijven, voor zover neutraliteit mogelijk is in een parodie. Er is absoluut geen enkele politieke motivatie gemengd met de creatie van dit spel. Ik heb geen relatie met enige inlichtingendiensten of Mr. Snowden.

ACHTERGROND INFORMATIE
Ontwikkeling begon als reactie na het zien van meerdere Snowden spellen waarvan duidelijk op het laatste minuut een bestaand spel werd aangepast om over “Snowden” te gaan om zo te kunnen incashen op de persbelangstelling omtrent deze persoon. Nadat een snelle search via Google niets anders opbracht dan (duidelijk) op het laatste-minuut aangepaste “Snowden” spellen of zeer simpele Flash spelletjes besloot ik om een echt, volledig 3D spel the ontwikkelen rondom Snowden gebruikmakend van de op 3D Studio Max-gebaseerd 3D Game Development platform MT Engine, dat ik was aan het ontwikkelen voor een Amerikaanse Startup hun debut Android/iPhone videogame. Mijn oorspronkelijk idee was een New Super Mario Bros. -clone “New Super Snowden’s Boss” genaamd, later besloot ik om een Temple Run kloon te creëren wegens de populariteit van het “infinite runner” genre en de aanwezigheid van een project template dat ik eerder ontwikkelde. I wou oorspronkelijk aan de bekende Ludum Dare snelheid-programmeren wedstrijd meedoen, totdat ik realiseerde dat ik niet toegelaten zou zijn wegens de gesloten aard van het MT Engine spelontwikkelingsplatform dat ik gebruikte. In de plaats daarvan besloot ik om het spel te publiceren voor mobiele en desktop platformen. Om dat te kunnen doen, was ik verplicht een licentie op mijn eigen Game Engine te nemen van MNA Games.

De app en alle subsequente versies zijn volledig gratis en is momenteel beschikbaar op de Android Playstore. De iPhone versie is ook klaar maar heeft nog enige tijd nodig wegens licentie-problemen. De Android versie bevat enkele advertenties in een bescheiden poging om hosting en licentie kosten te recupereren en is niet-voor-winst.

Onbegrenste Pers Versie: (download, double-click to run the .jar file):
Snowden Run 3D PC/MAC (Press Release)

Playstore Link:
Snowden Run 3D Android

Michele Rocco Smeets (Mike The Spike)

Contact & press inquiries:
mts@mtsfreestyle.com
+32489420710

One thought on “Snowden Run 3D Press Release [DUTCH]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>